Bredt samarbejde omkring KK44 FESTIVAL

Menighedsråd, forskellige foreninger, organisationer, institutioner og enkelt-personer bidrager til festivalen.

Samskabelse i Silkeborg KK44

Festival afhængig af samsspil

Uden alle disse indspil og bud på variationer over årets tema, ville der ikke være nogen festival, fortæller koordinator Ingrid Mejer Jensen. Festivalen er totalt afhængig af, at nogen vil lege med og tage del i et samspil, der ønsker at inspirere til eksistentielle samtaler i Silkeborg Kommune.

Arrangørerne bag festivallen fortæller, at det er vigtigt, at kirke- og kulturliv gensidigt påvirker hinanden, og at det er vigtigt at skabe fællesskaber og rum, hvori livets store spørgsmål er i centrum.

Startede med skole-kirkesamarbejde

Festivalen er udsprunget af et skole-kirkesamarbejde i den gamle Silkeborg Kommune. Nogle af de deltagende lærere og præster tog i 1998 initiativ til at skabe en festival til fejring af årtusindskiftet og 1000 års kristendom i Danmark.

Det er de folkekirkelige menighedsråd i Silkeborg Provsti, der er værter for projektet. Silkeborg Provsti finansierer, og Silkeborg Kommune bakker op.

En koordinator sørger for – i samarbejde med provstiets skoletjeneste – at annoncere det kommende års tema i god tid og indbyde til et inspirationsmøde, hvor interesserede kan lade sig inspirere og sammen brainstorme omkring, hvilke arrangementer de kunne tænke sig i årets festival. I månederne derefter skabes der samarbejder, og idéer konkretiseres og realiseres.

Foredrag, koncerter, teaterstykker, samtalesaloner….

Arrangementerne spænder fra foredrag, koncerter, teaterstykker og kunstudstillinger til fortællearrangementer, samtalesaloner og vandringer af mange slags. Der lægges vægt på at bygge på lokale kræfter, og vi inviterer relevante inspiratorer udefra i det omfang, det er muligt.

Se og læs mere om KK44 festivalen på hjemmesiden www.kk44fe-stival.dk

Postadresse: Rådhusgade 2 B, 2. tv., 8600 Silkeborg

Koordinator Ingrid Mejer Jensen:

Mail: koordinator@kk44.dk. Mobil: 21 44 12 68

KK44 står for Kristendom og kultur i uge 44.